Twitter Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon


Cele 7 minuni ale lumii moderne - Marele Zid Chinezesc 0

Marele Zid Chinezesc este unul din obiectivele cele mai grandioase ale civilizatiei umane. Asemeni unui dragon gigantic, Marele Zid stapaneste peste deserturi, pajisti, munti si platouri, intinzandu-se pe aproximativ 6,700 de kilometri, de la estul la vestul Chinei. Constructia sa a inceput in perioada Statelor Combatante, acum peste 2.000 de ani in urma.
Dupa reunificarea Chinei de catre primul imparat al dinastiei Qin (anii 221-206 i.H.), Shi Huangdi, toate portiunile de zid au fost unite, formand un zid cu o lungime de peste 5.000 de km. Astazi, Marele Zid Chinezesc, care serpuieste in nordul Chinei, are extremitatea estica la 
Shanhaiguan si cea vestica la Jiayuguan.

Constructia zidului a durat peste 2.000 de ani. Potrivit documentelor istorice, incepand din secolul VII i.Hr. si pana in dinastia Ming (1368-1644 d.Hr.), peste 20 de state combatante si dinastii feudale au participat la construirea zidului. Marele Zid chinezesc, una dintre cele mai mari minuni ale lumii, a fost inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Cultural Mondial in 1987.

0 Responses So Far:

 
Copyright © 2011 Cultura Generala is Designed by Cerceteaza