Twitter Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon


Tantarul (Culex pipiens) 0


Traieste in special in zonele cu vegetatie abundenta, umeda, fiind absent in timpul zilei pe suprafetele descoperite, adapostindu-se la umbra, in vegetatie. Pe timpul noptii, isi face aparitia peste tot. Nu este prezent pe tot parcursul anului ci incepand din luna mai pana la inceputul lunii octombrie.
 
Culex pipiens 3-6 mm. Tantarul comun. Pozitia in timpul repausului este paralela cu suprafata suportului. Se identifica prin sunetul constant, tiuitor, care in tacerea noptii poate fi auzit perfect. Se inmulteste prin oua, pe care femela le depune in grupe ce plutesc pe suprafata apei . Femela se hraneste cu sange de la mamifere, dar nu transmite malarie. Masculul consuma suc si nectar vegetal.
 
Anopheles maculipennis 6-7 mm. Gen de tantari caracterizati prin pozitia lor in timpul repausului, facand un unghi cu suprafata suportului. Prezinta un corp fin, aripi lungi si subtiri cu pete. Se inmulteste prin oua, pe care femela le depune pe suprafata apei. Larvele sunt paroase, nu au tub respirator vizibil, hranindu-se cu vietati de mica dimensiune si cu namol.Femela se hraneste cu sange de la mamifere, fiind posibila transmiterea plasmodiul malariei de la omul bolnav la cel sanatos. Masculul consuma suc vegetal.

0 Responses So Far:

 
Copyright © 2011 Cultura Generala is Designed by Cerceteaza