Twitter Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon


Atlantida, continentul misterios 0


Legenda spune ca Atlantida era o insula, probabil undeva in Mediterana, care a fost distrusa fie de un cutremur, fie de un tsunami. Prima mentionare a Atlantidei a fost facuta de filosoful grec Platon, in urma cu 2.400 ani. El spunea ca insula ar fi disparut cu aproximativ 9.000 ani inainte de epoca lui.
  Se spune ca Atlantida era un tinut de mare frumusete, care adapostea o civilizatie avansata, extrem de bogata. Imaginea romantica a unei insule fabuloase inghitite de mari a facut ca aceasta locatie sa fie cautata inca din epoca lui Platon, desi nimeni nu este sigur ca insula ar fi existat cu adevarat.
  Exista teorii care sustin ca Atlantida s-ar fi aflat in diverse locuri, de la Elvetia pana la Noua Zeelanda. Unii experti cred c Atlantida ar fi putut fi Insula Creta.
  Unii cercetatori sunt de parere ca Atlantida ar fi existat cu milenii in urma, in zona actualului ocean Atlantic.masuratorile facute au inregistrat un uscat prabusit.Avem la baza insemnarile lui Solon, ilustru om politic, insemnari preluate de Platon, unul din cei mai mari filozofi ai antichitatii.
  In lucrarile sale, Platon se refera la un continent-insula, la arta, istoria, comportamentul si obiceiurile oamenilor Atlantidei.Astfel, el prezinta un popor de razboinici, care a aparut din apele Atlanticului, navalind cu furie peste Europa si Asia.  Despre Atlantic spune ca era navigabil si ca exista o insula in locul numit de greci "Coloanele lui Hercule ". Platon descrie aceasta insula, ca fiind mai mare ca Libia si Asia la un loc si permitea trecerea catre celelalte insule, fiind usor de trecut pe continentele cu tarmurile la Atlantic.
  De-a lungul timpului, istoria dramatica a continentului Atlantida, disparut sub apele oceanului,aproape instantaneu, cu mii de ani inaintea erei noastre, a creat multe discutii.Locul acestei insule-continent nu era in fata Gibraltarului ci a Dardanelelor.
  Ultimile cercetari arata ca acest continent a disparut in urma unui puternic cutremur.Muntele din lijlocul insulei s-a prabusit pulverizandu-se, apele marii retragandu-se dar dupa un timp au revenit navalind peste ce ramaseseacoperind totul.
  Din insula au mai ramas doar petice stancoase.
  In continuare disparitia Atlantidei, ramane invaluita in mister. 

0 Responses So Far:

 
Copyright © 2011 Cultura Generala is Designed by Cerceteaza